уторак, 25. август 2015.

Човјек звани Плави Маг — Бошко Дрљић

* 1940/41   † 19. јун 2006
ПЛАВИ МАГ

Направио је само једну грешку у животу: умро је! Да није отишао на онај свет, остао би беспрекоран. Ратник који је живео у сновима. Звали смо га Плави маг. Није био ни бели ни црни маг, већ Плави маг. Не­устрашиво је волео боју у којој су се спајали светлост и невиност. Његов дом било је — Небо.

Плашио се свега, али и био храбар према свему.

Није се борио против ветрењача, већ је дувао у њих да се окрећу. Припадао је бушидо ­кодексу и раз­вијао хуманизам. Желео је да спаси свет. Продао је све и кренуо да ухвати аждају која је у свом репу скривала информацију о спасењу света.


КО ЈЕ ОН

Могли смо га звати и Гандор или Нови Орион, ло­вац на џиновске змије или литература која хода пла­нинама, али највише од свега волео је да га зовем Плави маг. Бошко Дрљић није измишљена личност, већ стварна. Велики део живота провели смо заједно. Ово је збирка прича о човеку који је дошао из Истине.





КРАЈ

Да сам знао, не бих му дозволио да умре. Стена, испод које је живео, почела је да се орушава. Спустио се на ливаду и ту сео. Тако га је сутрадан затекла наша пријатељица Мира из градског WЦ­а. Спавао је. Преко левог рамена била је превијена мала змија са укрштеним шарама. Лекар, који је дошао по службеној дужности, констатовао је: — Посетила га је бесмртност!

Божидар Мандић



Мирослав Б. Душанић

Нема коментара: