уторак, 14. јун 2016.

Радослав Вучковиќ: Молитва

Молитва

Те почитував првин Тебе,
и Синот Твој,
таткото и мајката своја.
Не си правев идоли
и не се поклонував.

Не убив.
Не украдов.
Не изневерив.
Не сведочев лажно
против ближниот свој.
Боже, сочувај ме
од самиот себе.

Радослав Вучковиќ
/Препев: Аполон Гилевски/

Фотографије: Мирослав Б. Душанић

Нема коментара: