четвртак, 4. мај 2017.

Баба Грозда: Куј те љуби, мож те јутре пљуне


Баба Грозда: Куј те љуби, мож те јутре пљуне

Никад у овија живот неје онак како се чини да је, па чак и некада кад ти изгледа да је баш такој. Ти саг мислиш, баба је сигурно изапела чим овак збори, а ја ти оћу рекнем само оној што ћеш сас године и сам да видиш и да се увериш да је баба док ти је овој оратила имала јоште бистар мозак и да вој се пред очи јоште неје почело замућује.

Не дава ти сваки асли затој што ти оће даде, него некад и затој што још повише оће да ти узне и кад ти неки нешто узне, куј га знаје ква це корис од тој деси. Не мисли ти добро сваки кому из уста само слатки речи течу, нити лошо онија који ти оће каже да работиш нешто како не вељаје. Куј те љуби, мож те јутре пљуне, а онија који те корил мож те зајутре придржи кад види да ће паднеш.

Варкај се од онија на који су сви "срце", "душо", "злато", који од другога све најгоро вреве чим им окрену леђа, који баш брига што су некому остали дужни, који имају змијче у џеп, на који је цел свет кабат кад им њим крене на лошо. 

И гледај да будеш близу при онија којем се људи насмеше кад и' сритају и који се на људи насмеше када им пруже руку, који те гледају у очи док вреве сас тебе и којем неје тешко да питају "можеш ли" кад виде човека који је под неки терет. Који имају време и да чују, не само да се они чују, који умеју и да се повале и другога да повале и који се зарадују и на туђу радос, а не само на њину.

Негослава Станојевић

Фотографије: Мирослав Б. Душанић

2 коментара:

Negoslava је рекао...

Hvala lepo, poštovani prijatelju.

Миррослав Б Душанић је рекао...

За БИСЕРЕ сам ја захвалан, драга Негослава.